Hoppa till innehåll

 Av oss blev det aldrig några riktiga damer

Beställ via Sjösala förlag

Beställ via Bokus

Beställ via Akademibokhandeln

Går det att vara hängiven fotbollssupporter och samtidigt en medveten feminist? Hur ser den feministiska rörelsen ut om du är en svart muslimsk kvinna? Är det tillåtet att raka sig och samtidigt vara feminist? Varför måste en feminist som genomgår en könsbytesutredning spela upp en stereotyp kvinnoroll inför sjukvårdspersonalen?

Att vara feminist är inte bara att stå upp för att alla människor ska behandlas lika oavsett kön. Det genomsyrar hela livet. Men inget liv är det andra likt. Inte heller är någon feminist den andra lik. Den feministiska kampen är personlig och samtidigt universell. Den är på allvar. Om detta berättar vi. Arton olika personer. Arton olika liv. Arton olika feminister.

 Jag bombade: scener ur ett ståuppliv

Beställ via Adlibris

Beställ via Bokus

Av: Jonas Gardell, Johan Glans, Magnus Betnér, Petra Mede, Adde Malmberg, David Batra, Özz Nüjen, Babben Larsson, Måns Möller, Robin Paulson m fl Red. Aron Flam. Sveriges främsta komiker berättar i Jag bombade helt ocensurerat om livet bakom scenen; om ångesten när skratt byts mot tystnad, om drogerna och spriten, om efterhängsna fans och alla de osannolika, förnedrande och hysteriska händelser som kantar turnélivet. Det är när skratten tystnat på krogshower, företagsevents, stand up klubbar och tv-inspelningar runt om i landet som de verkligt roliga historierna tar sin början I Jag bombade berättar bland annat Babben Larsson om hur det känns att uppträda med material om kvinnomisshandel inför en publik med feminister, David Batra återger ett minst sagt bisarrt företagsgig med en döende företagsledare på scen och Adde Malmberg skriver om hur han hotas till livet av upprörda Sandvikarbetare under en föreställning. Ingenting är tabu när Sveriges mest kända komiker berättar om hur det verkligen går till.

Gränser: en antologi

Beställ via  Dynamo

I antologin ger 33 unga skapare sin tolkning på temat gränser. Den är en blandning av serier, dikter, noveller, illustrationer och krönikor, vitt skilda men med samma röda tråd som binder dem samman. Ämnena som tas upp i antologin är många och läsaren får ta del av problematik kring integration, utanförskap, våld och sexuella orättvisor. Men här finns också vackra hyllningar till kärlek, vänskap och årstidernas växlingar.