Hoppa till innehåll

FunnySwedishGirl Productions lanserar ny humorfestival i Sverige och Stockholm

Efter framgångsrika uppträdanden av standup-musikalen “Queen and Sober” på World Fringe Festival i Australien och Edinburgh Fringe Festival, tar Jessica Karlén nu steget in i arrangörsrollen genom att starta en egen humorfestival i Sverige och Stockholm.

Även om det i nuläget endast är en klubb, är ambitionen och intentionen att skapa en årlig festival med internationella gäster. Den andra kvällen av festivalen ägde rum på torsdagen på Stockholm Brewing Co i Frihamnen med en lineup som inkluderade komiker som Zinat Pirzadeh, Elin Almén och Shanthi Rydwall Menon.

Framtida datum för festivalen är den 11 april, 25 april och 16 maj, med stjärnskott som Josefin Sonck, Kirsty Armstrong och Isidor Olsbjörk samt nya stjärnor som Leon Jämtin.

Jessica ser mest fram emot fäbofusion den 11 april där vissångaren Josefin Asker Beck tar med sig sin marionettget upp på standupscenen för första gången.

Jessica Karlén kommenterar detta nya kapitel i sin karriär med entusiasm: “Att få skapa en plattform för humor och sammanföra både svenska och internationella komiker är en dröm som går i uppfyllelse. Jag ser fram emot att se hur festivalen utvecklas och växer under kommande år.”

För mer information och för att boka biljetter till festivalen, vänligen kontakta info@stockholmcomedyfestival.com

_______________________________________


Jessica Karlén launches new comedy festival in Sweden and Stockholm

Following successful performances of the stand-up musical “Queen and Sober” at the World Fringe Festival in Australia and the Edinburgh Fringe Festival, Jessica Karlén is now stepping into the role of organizer by launching her own comedy festival in Sweden and Stockholm.

While currently operating as a club, the ambition and intention are to establish an annual festival with international guests. The second evening of the festival took place on Thursday, featuring a lineup including comedians such as Zinat Pirzadeh, Elin Almén, and Shanthi Rydwall Menon.

Future dates for the festival include April 11th, April 25th, and May 16th, with established stars like Josefin Sonck, Kirsty Armstrong, and Isidor Olsbjörk, alongside emerging talents like Leon Jämtin.

Jessica is particularly excited about the “fäbofusion” on April 11th, where artist Josefin Asker Beck will bring her marionette goat onto the stand-up stage for the first time.

Commenting on this new chapter in her career with enthusiasm, Jessica Karlén says, “Creating a platform for comedy and bringing together both Swedish and international acts is a dream come true. I look forward to seeing how the festival evolves and grows in the coming years.”

For more information and to book tickets for the festival, please contact info@stockholmcomedyfestival.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.